Makyaj Süngerlerini Temizlemenin En Kolay Yolu

17:32:00



    Merhaba kızlar :) Makyaj süngerlerini hepimiz çok seviyoruz. Fondoten ve bb kremleri en doğal uygulayan ürünler bunlar. Bunlarla krem allık, aydınlatıcı, kapatıcı, kontür ürünleri hatta pigmentsiz toz allıklarınızı bile uygulayabilirsiniz. Bir çok marka mevcut şu an piyasada. Bütçenize göre birini edinebilirsiniz. Ama benim en çok sevdiğim Beauty Blender markası ve H&M in süngerleri. İki marka da bu konuda çok başarılı. Tabii Beauty Blender'ın kalitesi tartışılmaz ama fiyat-performans açısından 9.99₺ lik bir ürün olarak H&M in başarısı süper.
    Ben bugün size bu ürünleri en kolay nasıl temizleyebilirsiniz onu anlatacağım. Bebe şampuanı ve beyaz sabun( ya da zeytinyağlı sabun da olabilir) bunlar en bilindik yöntemler ama süngerler çok kirliyse sizi çok uğraştırıyor. Peki daha kolay nasıl temizleyebiliriz?



 Gerekli malzemeler:
1) Derin bir kap veya bir kase.
2)Çok da sıcak olmayan ılık su.
3)Zeytinyağı ya da bebe yağı

Bu ürünleri kasenin içine koyuyorsunuz ve süngerinize bu suya daldırıp yağın süngerin içine geçmesini sağlıyorsunuz sıkıp bırakarak. Şimdi diyeceksiniz neden? Süngerin içine nüfus eden fondoten vs. yağ ve ılık su ile beraber çözünerek daha kolay temizlenmesini sağlayacak.
Yağ süngerin içine nüfus edince(zaten 3-4 kere suyun içinde sıkıp bırakırsanız yeter) bırakın 10 dakika falan o suyun içinde. Sonra çıkarıp beyaz sabun veya bebe şampuanıyla yıkayınca nasıl kolay temizlendiğini farkedeceksiniz.
Bu yöntemle ürününüz tertemiz olacak. İçinde kalan fondoten vs. ürünler de akıp gitmiş olacak. Cildinize de daha temiz bir sünger temas ettirmiş olacaksınız. :)

Lütfen makyaj süngerlerinizi ve fırçalarınızı belirli aralıklarla yıkamayı unutmayın. Eğer ihmal ederseniz sivilce,beyaz nokta , aknelerin kapılarını cildinize açmış olacaksınız üreyen bakteriler sayesinde. Fırçalarınızı 15 günde bir yıkamanız ideal. Bu fırçanın kıllarının deformasyon olmaması açısından ideal bir süre. Süngerleri ise biraz daha sık yıkamanız lazım. Çünkü bu ürünleri kullanırken suyla temas ettiriyoruz. Bu da daha fazla bakteri demek. Size önerim süngerlerinizi haftada 1-2 kere yıkayın nazikçe :)

Önerileriniz veya sorularınız varsa yorum bırakın lütfen :)
Instagram' dan @fistiklimakyaj adresinden ulaşabilir,
fistiklimakyaj@gmail.com adresine de mail atabilirsiniz :)

Sevgiler :)....

You Might Also Like

7 yorum

  1. Fırçaları nasıl yikamamizi önerirsiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fırçaları yıkamak için yazım mevcut. Ordan okuyabilirsiniz detaylı olarak ama ben bebek şampuanı,antibakteriyel sıvı sabun ve çok az da saç kremini bir kasede suyla karıştırıp yıkıyorum :)

      Sil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim hemen gidip denedim benimki de eklips makyaj süngeri. Resmen fondöten kustu ama simdi tertemiz oldu tekrar teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geri dönütünüz için teşekkür ederim :) Yararlı olduysa ne mutlu bana :)

      Sil
  4. Ben dün rastegele yıkadığım için süngerler parçalanmaya başladı :( bundan sonra zeytinyağı ve bebe yağı ile beraber yıkıyacağım daha iyi oldu öğrendiğim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok narin ürünler maalesef. direkt olarak sabunla yıkamaya kalkınca çok uğraştırıyor ve bu da çok zedelemek demek. Bir de bu şekilde deneyin seversiniz umarım :)

      Sil

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images